Songs for no one

Songs for no one

Kobe collectief/Nastaran Razawi Khorasani
Calendrier de tournée
Aucune émission trouvée

Dates passées

Aucune émission trouvée
Hide tourdates
Uit

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in 'Songs for no one' mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is 'Songs for no one' een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. 

Nastaran: “Hoe kan ik mijn podium letterlijk en figuurlijk delen met mensen die daar geen toegang toe hebben? Die vraag vormt mijn onderliggende drive bij dit project. Ik ben me bewust van mijn privileges en voel meer dan ooit de verantwoordelijkheid om me uit te spreken voor zij die dat niet kunnen. Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.”

Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? 'Songs for no one' gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid.

---
Nederlands en Farsi gesproken
met Nederlandse boventitels

EEN PRODUCTIE VAN Kobe collectief 

CONCEPT, REGIE, SPEL: Nastaran Razawi Khorasani 
MUZIEK: Jimi Zoet, Nastaran Razawi Khorasani 
DRAMATURGIE: Tobias Kokkelmans 
SCENOGRAFIE, LICHTONTWERP: Peter van Til (BrotherTill) 
COACH: Suzan Boogaerdt
KOSTUUMADVIES: Rebekka Wörmann
PRODUCTIE: Nadine Dijkstra
TECHNIEK: André Goos (Denzo Theater Techniek) 
MARKETING: Dieke van der Spek 
COPRODUCENTEN: BNG Bank Theaterprijs 2020, Maas theater en dans, Theaterfestival Boulevard ism Het Nationale Theater, We are public, Workspacebrussel

i.h.k.v. HET THEATERFESTIVAL

Nastaran Razawi Khorasani (Iran, 1987) is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens het Nederlandse Theaterfestival in 2014 won Nastaran de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar rol in 'CASH'. In 2020 won ze de BNG Bank Theaterprijs en in hetzelfde jaar ontving ze een nominatie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.