KG Rabot

(c) Kopergietery
(c) Kopergietery

De artistieke expertise van KOPERGIETERY wordt sinds 2009 ook ingezet in de Gentse volkswijk Rabot, waar KOPERGIETERY haar tweede theaterzaal heeft: KG RABOT. De wijk Rabot geldt als één van de meest kwetsbare wijken in de stad en kent een hoge concentratie aan diverse nationaliteiten en jonge gezinnen.

Via wijkgerichte artistieke projecten zoekt KOPERGIETERY aansluiting met de bewoners; dit gebeurt vooral door samen te werken met wijkorganisaties en/of (wijk)kunstenaars. Zo realiseerde KOPERGIETERY samen met de daar gevestigde Freinetschool Mandala enkele dramaprojecten (Zingeling, Jong Geweld,... ) en het literaire project Soepletters.
Naast dergelijke artistieke projecten, worden er ook wekelijks Theaterateliers georganiseerd voor kinderen uit de wijk. Doel is om hen te laten kennis maken met theater, en – wie wil – te laten doorstromen naar de reguliere theaterateliers.

Sinds juni 2012 heeft de wijk een eigen buurtrestaurant (eetcafé Toreke) waarvoor KOPERGIETERY helpt in de culturele programmatie.


RABOTATELIERS
In samenwerking met de wijkscholen organiseert KOPERGIETERY wekelijks theaterateliers voor kinderen uit de wijk Rabot tussen 8 en 12 jaar. De Rabotateliers vinden telkens plaats op woensdag en starten eind september. Inhoudelijk volgen deze ateliers vaak dezelfde insteek als de wekelijkse ateliers in KOPERGIETERY. De Rabotateliers kennen - net zoals de wekelijks theaterateliers in de Blekerijstraat – een publiek toonmoment tijdens het Theaterweekend/Wild Weekend.

CinéRABOT
CinéRABOT, dat betekent een gezellige film op woensdag! 
In samenwerking met jeugdfilmexpert JEF presenteren we in de herfst- en krokusvakantie een namiddag- en avondfilm. De namiddagfilm wordt vaak gevolgd door een culinair extraatje door Eetcafé Toreke. Vanaf seizoen 2021-2022 breiden we onze CinéRABOT-reeks uit met 4 extra woensdagen. CinéRABOT+ zal telkens samengesteld worden door een buurtorganisatie uit het Rabot. Onze eerste partner in crime is Eetcafé Toreke die de film voor oktober voor haar rekening neemt. In december volgt het jongerencultuurcentrum Minus One, in februari Freinetschool Mandala en in mei Manoeuvre vzw. Iedereen is welkom op deze woensdagfilms met een +!

Het concrete CinéRABOT-programma vind je in ons programma-overzicht.

PODIUMVOORSTELLINGEN
KOPERGIETERY presenteert op gezette tijdstippen eigen creaties of gastvoorstellingen in theaterzaal KG RABOT.

THEATERZAAL
De multifunctionele theaterzaal KG RABOT staat ook zoveel mogelijk open voor andere (wijk)organisaties. Zo is er bv. een wekelijks zangatelier voor Rabotkinderen i.s.m. Brede School Rabot.

 

CONTACT

Ellen Preckler * rabot@kopergietery.be - 09 266 11 42