Remember the dragons...

Remember the dragons...

In Remember the dragons… dompelt BERLIN je onder in een bad van verhalen die té absurd lijken om waar te zijn. Een meisje uit Marokko heeft nooit honger, voelt geen pijn en heeft nauwelijks slaap nodig. Een Deense jongen weet al sinds zijn 4de dat hij liever een meisje wil zijn. Een leeftijdsgenoot uit Zuid-Afrika maakte met zijn grootvader tientallen graancirkels. ‘s Nachts, in het grootste geheim.
Waar of niet waar? 

Remember the dragons… is een video-installatievoorstelling voor jong publiek. Een enorme tafel met dertig schermen biedt plaats aan evenveel kijkers die houden van straffe verhalen.  
De voorstelling is gebaseerd op BERLINs succesverhaal Perhaps all the dragons…, dat ondertussen meer dan 500 opvoeringen op de teller heeft staan. 

 
OPGELET ... Remember the dragons…  is een feest van de leugen, enkel toegankelijk voor jongeren!
Ouders en begeleiders zijn welkom in een bijzondere wachtruimte met live-verbinding met de zaal.  
Een ruimte die achteraf meer zal hebben betekend dan u zich nu kan inbeelden.
 
 
--- ter info: LICHTFESTIVAL 2018 > parkeerbeleid wijzigt! ---
Tijdens de uren van het Lichtfestival Gent zal de Blekerijstraat/Kopergietery, waarlangs de festivalroute loopt, niet met de wagen bereikbaar zijn. Ook fietsen in de straat kan niet. Het parkeerbeleid wijzigt dus rondom Kopergietery. Op za 3 februari van 18u30 tot 0.30 en op zo 4 februari van 17u30 tot 0.30.
Hou hier rekening mee als u naar de voorstelling van 17u komt! Kom met openbaar vervoer, per fiets of parkeer u buiten de binnenstad.
 

"Het zat megawijs in elkaar!".... aldus de jonge astronaut, die deze space trip naar andere werelden niet snel zal vergeten. DE STANDAARD, F. Tielens

EEN PRODUCTIE VAN: BERLIN, KOPERGIETERY & HET PALEIS
CONCEPT: BERLIN naar ‘Perhaps all the Dragons…’
CREATIE: Bart Baele, Yves Degryse, Tom Struyf
RESEARCH: Fien Leysen
MUZIEK: Eric Thielemans
CAMERA: Geert De Vleesschauwer
SCENOGRAFIE: BERLIN, Manu Siebens
CONSTRUCTIE DECOR: Manu Siebens, Robrecht Ghesquière, Bregt Janssens, Koen Ghesquière
COPRODUCTIE: Rotondes [LU], Tweetakt festival [Utrecht, NL]
BERLIN is een artiste associé in CENTQUATRE [Parijs, FR] en Creative Associate bij deSingel [Antwerpen, BE].
 
Leeftijd
10+

BERLIN werd in 2003 opgericht door Bart Baele, Yves Degryse en Caroline Rochlitz. Hun projecten vertrekken steeds vanuit een stad of streek ergens op de wereld, en kenmerken zich door een sterk documentaire aanpak. Hun gesmaakte ‘filmische’ voorstellingen toeren door heel Europa en komen vaak tot stand met internationale partners. KOPERGIETERY presenteerde enkele jaren geleden hun voorstelling Bonanza , en gaat voor Remember the dragons… een eerste samenwerking aan met dit interessante collectief.

"Gewapend met camera’s, interviewtechnieken, montagetafels én acteurs, portretteert BERLIN de werkelijkheid zoals een schilder dat vroeger deed: met net iets meer kleur, gevatte invalshoeken en een penseelzetting die een kritische ondertoon verraadt." (Knack Focus – 01/02/2012)